top of page

ECOTERRA

 

Uns companys de la nostra revista (L'Álex i en Gerard) van visitar l'espai de l'Ecoterra (conegut col·loquial-ment com l'hort) on els alumnes cultiven plantes aromàtiques (com la farigola), fruites (com la maduixa) i verdures (com la pastanaga, la ceba, etc).

També tenen altres espais per diferents tipus de cultius, com ara alls, patates, porros i tomàquet.

 

Van veure que hi havia un altre espai dedicat a elaborar fem ecològic.  

 

VISITA GUIADA DELS NENS DEL GAUDÍ A L’ECOTERRA

 

 El passat 16 de febrer van venir els nens de 4t de primària de l’escola Gaudí a l’Ecoterra per veure l’hort, els cultius i les diferents fruites, verdures i plantes aromàtiques que n’hi ha plantades.

 

Primer els nens es van presentar, seguidament els encarregats de l’ecoterra van fer grups de 6 nens i cadascun dels grups, amb un encarregat, anaven veient les diferents zones de l’hort. Mentre veien i escoltaven les explicacions els nens feien preguntes sobre els dubtes que tenien i els encarregats els responien.

 

FIGURES 3D A TECNOLOGIA

Els alumnes de 3r d’ESO estem fent un projecte amb l’ordinador a l’assignatura de tecnologia. Aquest projecte te com a objectiu fer figures 3D que desprès s’imprimiràn amb una impressora 3D.

Aquest projecte va començar a principi de curs i acabarà al tercer trimestre.

La figura 3D es fa amb un programa que es diu SkecthUp. Dintre d’aquest programa tens moltes eines, una de les eines és per donar-li volum a la figura, hi ha una eina que s’utilitza per retallar la figura amb diferents formes i una altra que és per posar les mides de la figura als costats entre moltes. L’objectiu d’aquest projecte és fabricar un clauer i els millors de cada classe serán imprimits a la impressora 3D. Posteriorment publicarem els millors clauers de la votació.

Una vegada feta la figura, tens que posar a treballar la impressora 3D.  La figura 3D treballa amb un plàstic a gran temperatura que es desfà. Quan el plàstic ja està preparat la màquina comença a treballar automàticament, però hi ha un inconvenient: que la impressora és molt lenta.

 

 RECORDATORI A  JOHAN CRUYFF

Hendrik Johannes "Johan" Cruijff , conegut com a Johan Cruyff, AFI , (Amsterdam, 25 d'abril de 1947 - Barcelona, 24 de març de 2016), va ser un jugador i entrenador neerlandès, considerat per la FIFA com un dels quatre millors jugadors de futbol del segle XX, amb Pelé, Diego Armando Maradona i Alfredo Di Stéfano, i el millor jugador europeu de tots els temps. Com a futbolista va guanyar la pilota d'Or tres vegades (1971, 1973, 1974) i va ser un dels màxims exponents de la filosofia del futbol total.

A escala de clubs Cruyff va començar la seva carrera a l'Ajax, on va guanyar vuit Eredivisie i tres Copes d'Europa, entre altres títols. El 1973 va fitxar pel FC Barcelona i va ser el jugador més car de la història fins aquell moment; va guanyar la Lliga la primera temporada i va ser nomenat millor jugador europeu de l'any. Al 1984, Cruyff va passar a ser entrenador de l'Ajax i posteriorment del FC Barcelona, on guanyaria la primera Copa d'Europa del 1992 de la història de l'equip. Va ser nomenat president d'honor del Futbol Club Barcelona el 2010, càrrec al qual va renunciar al cap de pocs mesos, quan va canviar la junta directiva que li havia donat aquest títol honorífic.

Entre el novembre de 2009 i el 2 de gener de 2013 va ser l'entrenador de la selecció de futbol de Catalunya.

Johan Cruyff ha mort el 24 de març de el 2016 a 68 anys víctima d'un càncer de pulmó.

Des del dissabte 26 de març i fins al dimarts 29 de març, a la tribuna principal del Camp Nou, tothom ha tingut l'oportunitat d'acomiadar-se de la llegenda del Barça i del futbol mundial. Un total de 60.525 assistents han dit adéu a tot un ídol.

 

Microsoft planea un nuevo prototipo de robot con inteligencia artificial

El desarrollo de nuevas formas de inteligencia artificial se ha convertido en un reto para las grandes compañías. Microsoft planea desvelar este miércoles en Build, su congreso anual sobre desarrollo que tiene lugar en San Francisco, un nuevo prototipo de robot con inteligencia artificial. El anuncio coincide con la vuelta de Tay, el sistema virtual de Microsoft que tuvo que sercancelado por realizar comentarios racistas, xenófobos y sexistas en Twitter. Este chatbot (sistema capaz de generar conversaciones que simulan el lenguaje humano) colapsó tras 24 horas en funcionamiento hace apenas una semana. El robot ha reaparecido, pero con precauciones por parte de la empresa: su cuenta de Twitter ahora es privada, han borrado los tuits anteriores más ofensivos y solo volverá a estar completamente disponible cuando los ingenieros que lo controlan puedan anticipar los problemas. A pesar de estas medidas preventivas, en el tuit de su reaparición, Tay afirmaba estar fumando marihuana enfrente de la policía. Además de mandar decenas de mensajes aleatorios a sus seguidores con una única frase: "No vayas tan deprisa, tómate un descanso".

Las redes sociales fomentan la interacción entre adolescentes

Cada día se observa mayor tendencia al uso de las redes sociales. Facebook o Tuenti, son los estandartes de la comunicación entre los jóvenes, quienes los utilizan hasta varias veces al día, sobre todo para subir y ver fotos, y hablar con los amigos. Así lo asegura un estudio hecho por la Universidad Camilo José Cela, que aboga por el uso de dichas redes como trampolín para la desinhibición de los más tímidos y vínculo para seguir en contacto con quienes viven lejos.

 

Formar parte de las Redes Sociales

 

Las dos redes sociales más usadas por los adolescentes de España son Tuenti y Facebook.El 93% de los usuarios conoce estas plataformas de este modo, sin haber tenido que recurrir a ningún tipo de publicidad grandiosa o espectacular y, sin embargo, es todo un fenómeno.

 

Una generación entera las ha adoptado en sólo tres años, sistemáticamente, como no ha ocurrido con otras nuevas tecnologías como el móvil. De hecho, puede que la clave esté en la incorporación de la conexión a Facebook o Tuenti desde el teléfono.

El caso es que cuatro de cada cinco chavales de colegio o instituto españoles usan una red social, varias veces al día –más de la mitad-  y se han dado de alta por sus amigos, que les han insistido. Este resultado parece lógico, dado que la utilización de las redes sociales se encauza en una única necesidad: el contacto y relación con amigos.

 
bottom of page